Grädde på burk kontra gräddsifon

Många tror felaktigt att gräddsifonen är detsamma som grädden vi finner i butikerna på burk. Den grädden vi får ur sifon är riktig och betydligt bättre, enklare att tillverka än med elvisp. När vi har vår grädde i sifonen laddar vi upp med gaspatron som vi kan ha i kylen utan att den blir dålig på en gång. Två olika gaser finns att använda idag och det är lustgas och kolsyregasen. Kolsyregas är enbart för grädde men med lustgas öppnar sig en helt ny värld för vad vi kan använda gräddsifonen till. Hos gräddsifon.se som är duktiga på sifoner finns matnyttig information. Mer detaljrik information om grädde på burk kontra gräddsifon finns bra förklarat här av Matgeek http://matgeek.se/2012/07/18/acceptera-aldrig-fusk-vispgradde/.

En helt ny värld
Användningsområdet med gräddsifon är brett och lite av den senaste inneprodukten att inhandla. Vad sägs om att snabbt, enkelt och snyggt spritsa fram en hemmagjord chokladmousse som smakar otroligt mycket bättre än pulvervarianten? Eller varför inte servera glassen med ett karamelliserat mandelskum som hos recept.nu gjort http://www.recept.nu/rikard_nilsson/_/_/karamelliserat_mandelskum__med_vaniljglass_och_confiterad_apelsin/. Vi kan också om vi önskar ordna skummade såser och soppor med sifonen, som du ser finns det en mängd olika saker vi kan hitta på med vårt nya favoritverktyg. Men kom ihåg att inte handla på dig för många lustgaspatroner ifall du inte använder sifonen i stor utsträckning, de har ett bäst före datum. Köp hellre in patronerna lite då och då. Hoppas du finner sifonen lika användbar som vi gjort och god lycka på er i köket.